Hago Cosas...

portada de amor contra roma de victor amela

Europa Press | Víctor Amela novel·la el naixement de l’orgasme femení en la seva segona novel·la ‘Amor contra Roma’

08/04/14 por Victor Amela

portada de amor contra roma de victor amela

BARCELONA, 7 Abr. (EUROPA PRESS) –

El periodista i escriptor Víctor Amela narra el naixement de l’orgasme femení en el seu segon llibre ‘Amor contra Roma’ (Ediciones B), on reivindica el paper d’Ovidi com a primer autor que va posar sobre la taula la necessitat que la dona gaudís de les relacions sexuals, la qual cosa va convertir l’home en un amant verdader, i no només en un «engendrador».

«La nostra forma de relacionar-nos com a parella neix en aquest moment, l’any II a.C., quan Ovidi escriu ‘Ars Amatoria'», ha explicat Amela en roda de premsa, on ha mantingut que la seva hipòtesi és que en aquest moment neix l’amor, i que la parella occidental moderna neix fa 2.000 anys fruit de la trobada de les lleis matrimonials d’August –que obligava a casar-se i penava l’adulteri– i els consells sexuals d’Ovidi.

Mai abans cap filòsof havia parlat de l’orgasme femení, i Ovidi és el poeta més influent de la història, ha dit l’autor, que ha explicat que mai abans cap home s’havia preocupat del plaer i seducció de la dona, i que abans no era amant, sinó «penetrador i violador».

«Els homes havien vingut al món només a penetrar», ha explicat Amela, que ha parafrasejat que no hi ha plaer total mentre home i dona no caiguin vençuts alhora, i que va ser un revulsiu de la ‘pau augusta’ entre els joves.

Aquest canvi de xip, ha comentat, va posar a competir els homes en la troballa d’aquest objectiu, i va donar lloc als primers amants de la història, assumpte del qual ell no ha trobat a cap documentació anterior a l»Ars Amatoria’ d’Ovidi.

El poeta va ser desterrat pels seus poemes i per altres causes polítiques i potser també «màgiques», cosa que actualment alimenta un debat historiogràfic.

«A August li va sortir el gra al cul d’Ovidi, que va ensenyar als joves patricis que podien passar-s’ho molt bé lligant», ha dit Amela, i ha afegit que August no va poder seguir fent els ulls grossos, desterrant Ovidi i també la seva pròpia filla, Júlia, en témer la paraula com a màxim enemic.

En aquell temps, la carrera pública era la màxima aspiració per als joves, i va significar una posada en perill pels poemes d’Ovidi, que convidaven a les relacions sexuals i a la festa, personificades en el sexe mantingut entre la filla d’August, Júlia, i el fill del seu màxim enemic, Marc Antoni, adoptat per August, Juli Antoni.

Júlia, obligada pel seu pare a casar-se en tres ocasions, té com a amant Juli Antoni, que al seu torn va ser obligat a suïcidar-se i fins i tot el seu rastre va ser esborrat a través de la ‘damnatio memòria’ per part d’August, tot això maquinat per la seva dona Lívia, amb la qual August se sent en deute per, segons Amela, ser «ejaculador precoç».

D’aquesta manera, Lívia fa tot el possible perquè August aplani el terreny cap al poder al fill del primer matrimoni de Lívia, Tiberi: «Era multimilionària i tenia a les seves mans tot el poder de Roma», ha dit.

Deja tu mensaje

Avísame si hay comentarios. Sin comentar, pero me subscribo aquí

Back to top