Libros...

LA RODALIA | 30 periodistes de distints punts descobrixen Morella a través de la novel·la de Víctor Amela

06/05/13 por Victor Amela

L’escriptor ha organitzat un Press Trip per a conéixer l’escenari protagonista de la novel•la i un passatge històric perdut de l’època medieval, que dóna a conéixer en esta obra. El llibre es presentarà el proper 1 de juny a Morella

 

 

 

 

Uns trenta periodistes de distints punts del país s’han desplaçat avui a Morella per a conéixer el passat i el present de la localitat, a través de la primera novel·la històrica de Víctor Amela. “El Càtar Imperfecte” està  ambientada en la Morella medieval de principis del segle XIV i tracta dels últims càtars de València, Catalunya i Aragó. La història ha suscitat l’interés de mitjans de comunicació de tots els àmbits, així s’han donat cita a Morella Televisió Espanyola, l’Agència EFE, Europa Press, la Vanguardia, Canal 9, 8TV, el periòdic la Comarca, Els Ports Ràdio o distints digitals o revistes especialitzades, entre d’altres. L’escriptor morellà ha bussejat en els Arxius de la Inquisició, que va traduir de l’original l’historiador francés Jean Duvernoy. Amela els va trobar en francés i es va posar a treballar sobre ells. Així, va descobrir un passatge històric de l’època medieval dels càtars de Morella i el Maestrat. Per això, els personatges de la història, els llocs, els successos, estan documentats i l’autor els ha donat un to novel·lístic que permeta a qualsevol lector conéixer este passatge. També es dóna la circumstància que esta època és rellevant per a Morella, ja que els fets que es narren ocorren entre 1314 i 1321, que és un moment en què es comença a donar la forma a l’actual Morella.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, destaca “la doble importància que té esta novel·la per a localitat: d’una banda, en el seu aspecte promocional, ja que un autor tan reconegut com a Víctor Amela ha situat a Morella com a escenari principal de la seua novel·la i, d’un altre, recupera un passatge històric de la ciutat i permet conéixer més detalls de la nostra societat de fa set segles”.

Per tot això, el Press Trip de Víctor Amela ha permés, a molts periodistes, conéixer tots els racons que es descriuen en la novel·la. Set segles després, han canviat moltes coses, però Morella encara conserva un gran llegat de l’època medieval. Inclús, el lloc en què va viure Belibasta, protagonista de la novel·la, encara està en el mateix punt: la Plaça dels Tarrancons. A més del recorregut literari i històric per la ciutat que ha oferit Carles Ripollés, membre dels museus de la localitat, i en la que també han participat els alumnes de l’IES Els Ports llegint un capítol del llibre, els participants també han conegut la gastronomia de l’època medieval i l’actual. Finalment, han realitzat una taula redona i l’escriptor ha firmat exemplars.

Presentació del llibre

 

La jornada d’avui ha sigut un gran aparador promocional de Morella, al congregar a desenes de periodistes de distints mitjans de comunicació. Però, Víctor Amela tornarà el dia 1 de juny a la ciutat dels Ports per a presentar en societat “El Càtar Imperfecte”. Serà el moment ideal perquè els veïns de la localitat puguen conéixer les històries dels últims càtars d’Aragó, València i Catalunya. En eixa jornada, tornarà a firmar llibres.

Deja tu mensaje

Avísame si hay comentarios. Sin comentar, pero me subscribo aquí

Back to top