Hago Cosas...

CUGAT.CAT | Entrevista a Víctor Amela: ‘Necessitava escriure una història real que portava dins’

18/04/13 por Victor Amela

Click aquí per escoltar l’entrevista de Tamara Atienzar | Noticia publicada dimarts 16 d’abril 2013 | Sant Cugat

El periodista i escriptor Víctor Amela ha passat del periodisme a la ficció en ‘El càtar imperfecte’, una novel·la que és el resultat d’un treball d’investigació que va sorgir del descobriment d’un punyal i una pedra tallada a Forcall. Amela ha confessat en una entrevista a Cugat.cat que les dades del llibre són reals però que necessitava transmetre emocions i per aquest motiu ha donat vida a uns personatges que van existir. L’obra, que narra la història d’un grup d’homes i dones occitans que fugen per protegir la seva vida, s’ha presentat aquest dimarts a la Canals Galeria d’Art.

victor-amela a Sant Cugat

Les frases més destacades de l’entrevista:

‘Tenia una història dins des de feia temps i necessitava escriure-la aportant dades però també emocions’

‘És un text basat en fets, personatges i llocs reals jo només he posat les emocions i els diàlegs’

‘Vaig llegir uns documents sobre uns càtars que van viure a Morella, on jo estiuejava. Això em va portar a investigar i vaig anar construint una història que va crèixer’

‘Em fa molta il·lusió poder dir als morellans com eren els seus avantpassats i descobrir una part de la seva història’

‘No descarto que entre la meva sang hi hagi gotes d’heretges càtars’

‘El meu avi va trobar a Forcall un punyal emparedat al costat d’una pedra tallada i aquesta incògnita, la història dels càtars i de la meva família barrejades amb imaginació constitueixen la trama del llibre’

Deja tu mensaje

Avísame si hay comentarios. Sin comentar, pero me subscribo aquí

Back to top