Hago Cosas...

La 2 | Víctor Amela puja a les roques d’en Benet al programa CIMS

31/10/12 por Victor Amela

Cims: Víctor Amela a les Roques d’en Benet
29 oct. 2012

En aquest capítol de CIMS ens acompanya el periodista Víctor Amela i pujarem a les Roques d’en Benet, de 1.017 metres, a la Terra Alta.

Víctor Amela diu que va aprendre a llegir als sis anys i, des d’aleshores es va convertir en un lector gairebé frenètic. Ha llegit 8 vegades les aventures de Huckleberry Finn i de Tom Sawyer. Però van ser les lectures dels llibres de Tintín les que van despertar la seva vocació de periodista. I en aquest capítol de CIMS viurem una modesta aventura amb el periodista Amela. L’home de les centenars d’entrevistes a La Contra de La Vanguardia, serà aquest cop l’entrevistador entrevistat.

Les Roques d’en Benet son unes curioses formacions que s’eleven uns 300 metres per sobre de la plana d’Horta de Sant Joan. Són El Faralló, el Cap de Gos i el Castell. Nosaltres pujarem a aquesta última, que és la més alta de les tres. Els penya-segats que les envolten son objectiu de força escaladors, però nosaltres hi pujarem per una modesta canal que no deixa de tenir el seu atractiu.

Veurem el Víctor saltar des d’unes roques fins el gorg d’un fresc riu dels Ports, sense treure’s mai les ulleres, no fos cas que es perdés alguna cosa. Es sent còmode en aquests paratges, perquè sempre s’ha sentit molt lligat a la zona dels Ports i a les Terres de l’Ebre.

És un home curiós de mena i per això li interessen molt les històries dels demés. Podríem dir que és un addicte del coneixement i quan explica les coses, és d’aquelles persones que es fa escoltar. Amb el Víctor, crític de televisió, tenim un capvespre de conversa sobre la tele que es fa avui, de la tele escombraries, dels informatius, de la tele com a font de coneixement.

L’endemà és l’hora de caminar després d’omplir les cantimplores d’aigua. La zona és seca i de clima força calorós els mesos d’estiu. A mitja pujada, quan tot sembla controlat, unes pedres cauen sobre del Víctor i l’equip de CIMS. Resulten ser unes cabres salvatges que han fugit corrents roques amunt. Tot queda en un petit ensurt. Potser no és casualitat el que Víctor explica: fa més de vint anys es va trobar un àngel que li digué: «Tranquil; tot anirà bé».

Tot va bé si acaba bé i el Víctor Amela arriba sense més problemes dalt de tot de les Roques d’en Benet i gaudeix de les vistes en un dia ben clar. I com sempre a CIMS, arriba el moment dels regals, és a dir, el moment d’alguna sorpresa agradable i curiosa.

Víctor Amela a les Roques de'n Benet CIMS RTVE La 2

Deja tu mensaje

Avísame si hay comentarios. Sin comentar, pero me subscribo aquí

Back to top