Hago Cosas...

VÍCTOR AMELA CLAUSURA A LA SEU LA UNIVERSITAT D’ESTIU DE LA UdL AMB LA CONFERÈNCIA ‘LA TV, ENS FA MILLORS?’

29/07/12 por Victor Amela

Dijous, 26 de juliol, a les vuit del vespre a la sala-auditori del CETAP-Telecentre -situat a la tercera planta del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell- acollí l’acte de cloenda de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida (UdL) que protagonitzà el periodista Víctor Amela ambla conferència ‘La TV, ens fa millors? Informació, coneixement i saviesa’.

Aquest acte de cloenda l’obrí el vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la Universitat de Lleida (UdL), Joan Biscarri, qui donà la benvinguda als assistents i presentà el conferenciant. Després de la conferència de Víctor Amela, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, fou l’encarregat de cloure aquest acte que tancava els cursos de la Universitat d’Estiu 2012.

‘La TV, ens fa millors? Informació, coneixement i saviesa’

En la seva conferència, Amela es pregunta què esperem de la televisió i què ens pot aportar, si serveix per estar més informats, ser més cultes o més savis. El periodista també abordarà, entre d’altres qüestions, si la societat espera de la TV que sigui millor que els propis televidents i que alhora els millori, o si estem desenganyats i frustrats amb aquest mitjà de comunicació; si la TV és democràtica, si pot obrir finestres de coneixement; o si la televisió forma, informa o entreté. El conferenciant també ens parlarà sobre si podem conèixer el món a través de la TV, si representa un vector de cultura o aculturalització, si es poden agermanar-se alta cultura i televisió o si un programa com ‘Gran Hermano’ pot esdevenir una escola moral.

Víctor Amela és periodista i escriptor, treballa a La Vanguardia com a crític televisiu i forma part de l’equip de periodistes que fan «La Contra» del diari. També treballa a la radio (RNE i RAC1) y a la televisió (a 8tv ). Ha publicat: «Casi todos mis secretos, 99 canales para ver el mundo como Víctor Amela», «Grandes contras sobre la búsqueda de la felicidad», «Grandes contras sobre el amor sabio», «Grandes contras sobre la mente humana», «Paraules d’amor, 101 declaracions apassionades» amb la Roser Amills, «Antología de citas», «Haciendo la contra», «Algunas cosas que he aprendido»...) i ha exercit com a docent a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Ramon Llull, i és autor de l’assignatura Història cultural de l’audiovisual de la Universitat Oberta de Catalunya. Se l’ha distingit amb diversos premis: La Llança de Sant Jordi d’Òmnium Cultural, Asociación de la Prensa de Madrid, Gremi d’Editors de Catalunya, Protagonistas, Micrófono de Plata, Àngel de Bronze, Antonio Mompeón Motos, Ferrer Eguizábal…

Deja tu mensaje

Avísame si hay comentarios. Sin comentar, pero me subscribo aquí

Back to top