Libros...

Víctor Amela descobrix ‘Tots els meus secrets, o gairebé’, a Morella

19/06/12 por Victor Amela

Víctor Amela descobrix Tots els seus Secrets o gairebé, a Morella

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 16 de juny de 2012 . | Deixa un comentari

victor amela y ximo puig a Morella

El programa cultural “Cita a Morella” va tornar ahir a les sales gòtiques de l’ajuntament de la localitat, amb la presentació del llibre Tots els meus secrets o gairebé, del periodista, Víctor Amela. Ésta ha sigut la primera trobada de 2012 d’este cicle, que pretén acostar a la ciutat a importants autors o experts en distintes matèries. A més, este “Cita a Morella” s’engloba dins del “Sexenni Cultural”, que està format per distintes activitats que serviran de preludi de la principal festa que la localitat celebra cada sis anys.

L’alcalde de Morella, Ximo Puig, va ser l’encarregat de presentar el periodista. El primer edil va agrair la predisposició de l’autor a participar en esta trobada i va destacar que el nou llibre de Víctor Amela és “com anar de tapes, degustant la literatura en xicotets relats que mostren recomanacions molt interessants”. Per això, explicava que “pots triar el capítol que més t’agrade, començar el llibre per la part que desitges i disfrutar amb l’escriptura senzilla de Víctor”. A més, afegia que “escriure senzill és molt difícil”. Per la seua banda, l’autor va fer un repàs a l’origen del seu cognom, per a explicar les seues arrels amb Morella. Víctor Amela també va mencionar algunes de les anècdotes que s’ha trobat durant la seua extensa carrera periodística. Va concloure la seua intervenció amb una referència a la ciutat de Morella. “La història, el castell, la cultura era el que estava present en les meues ensomniacions, però quan prens contacte amb la gent, eixa admiració per les persones, supera a la història. Eixa mirada retrospectiva del passat i el futur és un luxe que no tenen les grans urbes. I, això, és el que fa que es puga treballar per la felicitat, que és l’últim objectiu de l’expressió humana”.

Tots els meus secrets o gairebé és un “biozapping” -terme encunyat per l’autor- en el què mostra les seues experiències vitals. L’escriptor elabora una sèrie de recomanacions amb un to distés i simpàtic, que inviten el lector a conéixer les seues passions, interessos i algunes de les persones que han passat per la seua vida, però també a gaudir d’una agradable lectura.

 

1 Carles 8 julio 2012 a las 11:38

Benvolgut Víctor,

Fa un temps vaig sentir una entrevista que et van fer a RAC-1. Era sobre el teu llibre «Tots els meus secrets, o gairebé», i em vaig quedar pensant en les similituds que teníem… No he llegit el llibre i potser no em recordi bé ara de l’entrevista, però jo també sóc miop (no tant com tu, crec) i també vaig descobrir com fent un foradet en un paper o simplement amb un dit cargolat podia veure el que hi havia a la pissarra molt abans de que em diagnostiquessin la miopia. També tinc acúfens i és una cosa que marca la meva vida. Em vaig sentir molt identificat amb el que deies, diria que qualsevol que pateixi aquesta malaltia passarà per experiències similars. Per últim sóc de Tarragona i de jovenet vaig coincidir sovint amb el Lluís Amiguet i també a Barcelona ens vam trobar alguna vegada.

Per la resta, tu ets de lletres i jo de ciències!!

Sort en tot!

Carles

Deja tu mensaje

Avísame si hay comentarios. Sin comentar, pero me subscribo aquí

Back to top