Hago Cosas...

El 8 d’octubre, Espinàs i Víctor Amela parlen sobre el retrat en la literatura i la premsa

09/10/11 por Victor Amela

SINOPSI
El retrat literari és un component substancial de la literatura i de la història de totes les èpoques. Com a gènere literari autònom és més una creació del segle XX; en Història el retrat de l’heroi és més atemporal. En tot cas, el retrat literari de primer pla té una tradició gloriosa a la Catalunya del últims 100 anys, tant als llibres com a la premsa.

De la mateixa manera que al retrat pictòric, hi han infinites fórmules per a retratar, però amb una condició per al seu èxit: que no es vegi únicament al retratat, sinó al retratista a través del seu estil.

Professors: Josep Mª Espinàs, escriptor, periodista i editor català. Autor de novel.les, de cròniques de viatges i d’articles periodístics. El seu Darrer llibre es titula ¿Les 26 cançons infantils» (2010) i és excepcional el seu llibre de retrats ¿Relacions Particulars» (ed. La Campana 2007) i Victor Amela, periodista, cocreador de ¿la contra» de La Vanguardia. Autor de llibres com ¿Algunas cosas que he aprendido» (2005), Història cultural de l’àudiovisual» (2008), ¿Antología de citas. Sabiduría Humana en 30.000 sentencias» (2010).

El retrat literari és un component substancial de la literatura i de la història de totes les èpoques. Com a gènere literari autònom és més una creació del segle XX; en Història el retrat de l’heroi és més atemporal. En tot cas, el retrat literari de primer pla té una tradició gloriosa a la Catalunya del últims 100 anys, tant als llibres com a la premsa.

De la mateixa manera que al retrat pictòric, hi han infinites fórmules per a retratar, però amb una condició per al seu èxit: que no es vegi únicament al retratat, sinó al retratista a través del seu estil.

Professors: Josep Mª Espinàs, escriptor, periodista i editor català. Autor de novel.les, de cròniques de viatges i d’articles periodístics. El seu Darrer llibre es titula ¿Les 26 cançons infantils» (2010) i és excepcional el seu llibre de retrats ¿Relacions Particulars» (ed. La Campana 2007) i Victor Amela, periodista, cocreador de ¿la contra» de La Vanguardia. Autor de llibres com ¿Algunas cosas que he aprendido» (2005), Història cultural de l’àudiovisual» (2008), ¿Antología de citas. Sabiduría Humana en 30.000 sentencias» (2010).

Programa:
10.30h Cafè de benvinguda. Lloc: Biblioteca del Castell de Peralada
11.00h Primera Conferència: Retrats a la literatura amb Josep Ma. Espinàs
13.00h Tast de vins: La botiga del Celler
14.00h Dinar optatiu* : Mirador del Castell de Peralada
16.00h Visita guiada al Conjunt del Museu del Castell de Peralada o al Parc
17.30h Segona Conferència: Retrats a la Premsa amb Víctor Amela

Publicat a El Punt: el castell de Peralada obre un altre curs de les ‘Experiències culturals’, amb sis propostes diferents

El 8 d’octubre, Espinàs i Víctor Amela parlaran sobre el retrat en la literatura i la premsa

Amb una jornada titulada Retrats de paraules, en què Josep Maria Espinàs i Víctor Amela parlaran sobre els retrats en la literatura i la premsa, respectivament, s’obrirà el dissabte 8 d’octubre un altre curs de les Experiències culturals del castell de Peralada. Seran sis jornades monogràfiques que, fins al maig vinent, combinaran conferències amb tastos de vins, visites guiades a les col·leccions del museu del castell de Peralada i al seu parc, que també centrarà un simposi el 26 de maig. La inscripció a cada jornada costa 50 euros i el dinar optatiu al mirador del castell, 35 euros.

Publicat a Hora Nova: Josep Maria Espinàs, Víctor Amela i Emili Teixidor seran a les Experiències Culturals

23/09/2011 – 10:26hÉs d’agrair que en aquesta època de retallades pressupostàries, en què les cartelleres d’actes culturals de la propera tardor-hivern s’han vist dràsticament minvades, el Castell de Peralada mantingui la seva aposta per l’excel·lència. Dimecres es va presentar el cicle de congressos Experiències Culturals. Són sis jornades temàtiques dedicades a diferents àmbits (literatura, ciència, patrimoni, etc.) que enguany duran fins a la biblioteca del castell alguns dels intel·lectuals més destacats de les matèries tractades vinguts de tot l’Estat. Com en els tres anys anteriors, es tracta de jornades que es perllonguen durant tot el dia dividides en dues ponències i una sèrie d’activitats diverses (un àpat, un tast de vins i una visita guiada al parc i el museu del castell). La idea és que participants i ponents puguin establir un diàleg i contacte més enllà dels debats i fomentar així un coneixement, diguem-ne, de proximitat.

Deja tu mensaje

Avísame si hay comentarios. Sin comentar, pero me subscribo aquí

Back to top