Hago Cosas...

Post image for Libros: Història Cultural de l’Audiovisual

Libros: Història Cultural de l’Audiovisual

03/08/08 por Victor Amela

UOC - Història Cultural de l'Audiovisual - Victor Amela

HISTORIA CULTURAL DE L’ AUDIOVISUAL
Editorial: Editorial UOC (www.editorialuoc.com)
Rambla de Poblenou, 156, 08018 Barcelona
Primera edició en llengua catalana: juliol 2008
262 Páginas
ISBN: 978-84-9788-731-1

CONTRAPORTADA
Tot és comunicació. L’univers és una incessant comunicació entre partícules emanades del «Big Bang», i nosaltres mateixos som paralues amb què el cosmos parla. Hem viatjat del tatuatge al mòbil, de pintar cavernes a dissenyar videojocs, del crit al televisor, de la poesia a internet. Som intèrprets del cosmos, lectors de tots els signes, creadors de sentit, generadors de metàfores. No sabem fer una altra cosa que comunicar: la història humana és la història de la comunicació i de les pròtesis que hem enginyat per amplificar-la, de l’alfabet al cinema, del papir a la ràdio, del llibre a la televisió, sempre per explicar-nos el conte de qui som.

La història d’aquest conte incessant és la que recorre aquest manual, un viatge del menhir a les Torres Bessones, de Sòcrates a Eco, de l’art a l’espectacle, de la religió a la diversió, de la guerra a la política, de la imprenta a la telesèrie, del teatre al reality. Un viatge que desembarca en aquesta cultura de masses de la qual som, alhora, actors i espectadors. Aquest llibre és una visita a l’arbre de la comunicació, arbre del que mai no baixarem i del qual mai no deixaran de brollar fulles noves.

INDEX
Capítol I. L’arbre de la comunicació
Capítol II. Els relats comunicatius
Capítol III. Parlat i escrit/Imprés/Pintat
Capítol IV. Cultura de masses: la televisió
Capitol V. La societat global: comunicació i espectacle

Podeu trovar HISTORIA CULTURAL DE L’ AUDIOVISUAL, aquí.

Deja tu mensaje

Avísame si hay comentarios. Sin comentar, pero me subscribo aquí

Back to top